Nieuws |

ShopMatch pilot! |  01.07.2020

Met ShopMatch willen we een nieuwe verbinding maken tussen lokale winkeliers, beginnende influencers en consumenten in Rotterdam. Het is onderdeel van Anders nog iets? – een initiatief van Mosterd & Co. Momenteel werken we de randvoorwaarden uit zodat we naar verwachting 2021 het platform gericht kunnen ontwikkelen.

Er bestaan weliswaar veel digitale middelen voor lokale winkeliers, maar velen ervaren een hoge drempel om er mee aan de slag te gaan door geld en tijdgebrek. Vooral omdat die platforms andere kwaliteiten vragen dan waar ze goed in zijn of enthousiast van worden.

Heb je een idee, vraag of suggestie? Bel: 0624579579 of mail ons! shopmatch010.nl

Dit project is een initatief van Mosterd & Co in samenwerking met Afdeling Buitengewone Zaken

Ontmoet ondernemers op Zuid!

13.09.19

In samenwerking met Inside Rotterdam ontwikkelden wij een over-de-drempel fietstour over en met ontmoetingen op Zuid. Rotterdam Noord en Rotterdam Zuid zijn voor velen nog steeds 2 begrippen. Voor velen blijft Rotterdam Zuid echter onbekend terrein, ‘een brug te ver.’ In de Ontmoet Zuid fietstour leer je de winkeliers en ondernemers kennen, bij wie de deur altijd wagenwijd openstaat, maar waar we meestal aan voorbij fietsen. Deze tour neemt drempels weg en laat je kennismaken met de kleuren en smaken op Zuid. Op 21 september aanstaande is er weer een tour. Je kunt elke derde zaterdag van de maand mee met de ‘instap-tour’. Boek hier > 

 

 

 

 

 

Bestverzorgd boek 2018!

13.09.19

Anders nog iets? ligt van 25 september tot 30 oktober 2019 in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Het boek is door de vakjury in de selectie van De Best Verzorgde Boeken van 2018 opgenomen! De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze. De jury bestond dit jaar uit ontwerpers Michaël Snitker en Mijke Wondergem, Martijn Kicken (adviseur drukkerij Tielen), Eelco van Welie (directeur NAI010 Uitgevers) en Suzanna Héman (assistent conservator Stedelijk Museum Amsterdam Museum). Het Stedelijk Museum Amsterdam zal, net als anders, De Best Verzorgde Boeken exposeren.

 

Boek gelanceerd!

18.05.18

Na een jaar hard werken aan het boek Andersnogiets was het gisteren dan zover. Het is een pareltje geworden voor Rotterdamliefhebbers en voor mensen die alles willen weten over het veranderende winkellandschap van Rotterdam. Samen met getalenteerde schrijvers en fotografen is dit boek tot stand gekomen. Het boek omvat bijna 300 pagina’s met veel prachtig beeld en verhalen van bijzondere ondernemers. Iconen in het straatbeeld die onmisbaar zijn voor de stad. Wil je het boek bestellen? Dat kan hier > Het boek is ook bij de meeste Rotterdamse boekhandels verkrijgbaar en online.

 

 

——————————————————————-

Andersnogiets in een boek!

Ik heb je hulp nodig! Op 1 december start ik een crowdfundingcampagne om een lang gekoesterde wens, het publiceren van een boek van Andersnogiets, in vervulling te laten gaan. Het heeft nu lang genoeg geduurd! Jarenlang mooie en vrijwillige bijdragen van medefans, schrijvers en fotografen op de blog www.andersnogiets010.nl, en heel veel kopjes koffie met enthousiaste mensen, hebben nu geresulteerd in het concretiseren van dit boek, dat er volgens mij écht moet komen.

Je kunt me helpen door me op de één of andere manier te steunen. Dit doe je met een donatie, maar natuurlijk ook door mijn berichten te delen via Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter mail, of door het gewoon ouderwets rond te vertellen bij de buurtwinkelier : ).

Dit boek is een Ode aan het winkeliersambacht en aan onderscheidende ondernemers, jong en oud!  Annemarie start de campagne in de feestmaand, om ook het locale winkelen hiermee te stimuleren. Klik op het boek hieronder voor meer informatie.

De charme van vergeten producten, de persoonlijke touch van hardcore winkeliers en de schoonheid van oeroude ambachten in Rotterdam. In Andersnogiets? vind je de meest karakteristieke winkeliers, de meest Rotterdamse producten en de mooiste verhalen erachter. Dit gaat over winkeliers die niet alleen verkopen, maar ook boegbeelden zijn van hun buurt en stad. En over de intrigerende zijpaadjes, waar we nooit komen. Behalve een ‘must’ voor elke Rotterdammer die van z’n stad houdt, ook een eye-opener voor al die mensen die Rotterdam nog niet goed kennen. Het boek verschijnt omstreeks april 2018.

 

 

Andersnogiets in de NRC!

Begin november 2016 stonden we met Andersnogiets? in de NRC. Annemarie Mosterd en Margot Smolenaars hebben een mooi artikel gemaakt over het veranderende winkellandschap van Rotterdam en het ontstaan van Andersnogiets? met een greep uit enkele ondernemers van de website met hun verhaal. We zijn trots!

andersnogiets

Wandel en fietsroutes

Wil je met je vrienden, familie of collega’s Rotterdam eens op een bijzondere manier ontdekken? Wij van Andersnogiets? organiseren ook wandel- en fietsroutes. Met Andersnogiets? gaan we het centrum uit, en de wijken in. Waar zitten de pareltjes? Welke ontwikkelingen zijn er gaande in de buurt. Luister naar de verhalen van oude en jonge ondernemers. Exoten, ambachtslieden en excentriekelingen.

publiek

In overleg met jou stellen we een route samen die bij je gezelschap past. Een muzikale of artistieke reisleider neemt jullie mee op pad. We gaan niet naar de plekken die iedereen al kent, maar zoeken de speciale hoekjes en gaatjes van de stad op. Onderweg krijgen jullie een hapje en een drankje. Stel je open en laat je verrassen door Rotterdam en haar inwoners en ondernemers!

Wil je updates ontvangen? Klik hieronder.

footer

mail@andersnogiets010.nl
of bel Annemarie Mosterd 06 24 579 579

——————————————————————-

Fietsen met Andersnogiets?

Op vrijdagavond 28 juni stapt Anders nog iets? op de fiets. Annemarie’s hart gaat sneller kloppen van dat ene aardappelboertje, die ambachtelijke klokkenmaker of die winkel met modelbouwtreintjes die al 200 jaar bestaat. Ga met haar op tour en ontmoet onalledaagse ondernemers met hart voor hun zaak. We starten om 18u bij Rotterdam.info! Zie onderstaande link!

Meld je aan via deze link!

Schermafbeelding 2013-06-26 om 17.00.19

Opbrengst van de markt!

Op 11 mei is de site gelanceerd op de markt Plein du Publique in het oude Noorden. Ondanks de regen, waren er toch veel bezoekers en hebben we heel veel leuke reacties en tips gekregen. Voor Hans van Hoffe hebben we de grootste buit binnen gehaald. Uit zijn grote verzameling is verkocht: Supertramp, Grace Jones, 2x Madonna, Martha and the Muffins, Santana, Hengstenbal, The Byrds, Golden Earring, Yessongs, Robert Gray, The Moody blues, Willy Deville, Mink Deville en Camel.

Er staan de komende tijd veel afspraken gepland met mensen die een bijdrage kunnen leveren aan Anders nog iets? Jullie tips voor bijzondere ondernemers, schrijvers en beeldmakers blijven welkom, zodat we kunnen groeien!

Volg ons ook op facebook!

6
(foto: Aad Hoogendoorn)

Website wordt gelanceerd op Plein du Publique!

Aanstaande zaterdag wordt de website van Andersnogiets? gelanceerd op de markt Plein du Publique. We drinken er een glas champagne op en we verkopen de platen van Hans Hoffe, de aardappels van het Aardappelpakhuis, antiek design van Exota en struikgewas in een zakje van modelbouwwinkel Meijer en Blessing! Kom langs!

Volg ons ook op facebook!

pleindupublique